Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vasquez21
2010-08-06, 10:03
Malifaux Weird West
Autor Wiadomość
Poko 

Wysłany: 2010-04-19, 08:44   

Lubie-no z tymi słabymi atakami nephilimów to nie przesadzajmy, zarówno lilit jak i dorosły aniołek potrafią przygrzać, a i młode nefki nie są takie strasznie słabe, maja z bazy +1 atak. Jeszcze arkaniści na bestiach są szybcy i zdecydowanie do close combatu, ale przy okazji bestyjki są dosyć delikatne. No i arkaniści maja jedynego "prwadziwego" skauta, czyli model z jakąś formą infiltracji, w całej grze(jak narazie) ;-)

lubieciemnozdzizuo
..of infernall power

Wysłany: 2010-04-19, 15:01   

Cytat:
Lubie-no z tymi słabymi atakami nephilimów to nie przesadzajmy

Nie mówię ,że są słabe :P mówię ,że nie są przepakowane w walce wręcz.

Red_Rouge: Tak, to Lilith
(Mort Castle "Kasztanowy Jim w Egipcie")

Poko 

Wysłany: 2010-04-19, 15:42   

lubieciemnozdzizuo napisał/a:

Nie mówię ,że są słabe :P mówię ,że nie są przepakowane w walce wręcz.

To co jest według ciebie przepakowane? Lilka jest szybka i morduje w CC że aż przyjemnie, reszta nefków też niezgorzej, zawsze możesz dopchać siluridami...sorry, jak dla mnie obok mcmourningga i incestu najlepsza CC masterka gry.

red_rogue 
Evolved Inteligence

Wysłany: 2010-04-19, 16:19   

oki, poniewaz zastanawiam sie miedzy lilith a rasputina, to moze mi powiecie, czy lilith ma w poderku jeszcze jakies jednostki specjalnie dla siebie, bo jakos wystawianie z nia sylurid slaves srednio mi sie podoba (jesli oczywiscie mozna) - chodzi mi o jakies inne demony... bo widze, ze Rasputina calkiem sporo rzeczy mam - konskurty, kotki, wendigo i akolita...

i beastmasterzy poza tymi dwoma zwierzakami w starterze maja jeszcze cos fajnego?

Poko 

Wysłany: 2010-04-19, 16:59   

szczerze mówiac nie ma jakiegoś wymogu wystawiania rzeczy "starerowych" w sensie jak beastmaster to tylko bestie itp. Np. Ice gaminy, które imo są dziadowskie z raspi, robią sie niesamowicie dobre z ramosem, a za to raspi dobrze działa z dużym kotem.

U Neverów nie wiem jak to wygląda,ale podjerzewam że poza pandorą która jest wybitnie nastawiona na smuteczki to mozesz tez mieszać sporo. Wogóle to "tematycznie" Lilka ma trzy smaki nephilimów poza tym, plus dwa czy trzy unity "niethemowane" wogóle jak hooded rider, doppleganger i waldgeist. Plus cherubim totem ofc.

Raspi ma niby konstrukty,ale jak mowie, osobiscie uważam gaminy za zmarnowane punkty, golem jest bardzo zacny, zwłaszcza że White Out po erracie zrobiło sie sporo lepsze niż było więc dłuzej pożyje. Kotki małe od biedy pasuja, ale dla mnie sa za delikatne. Duży kociak jest świetny, rekompensuje ślamazarnośc samej raspi i golema. Akolity jeszcze nie próbowałem. Zamiqast wendigo wole essence of power, + na damage flipie za czary to nie w kij dmuchał.

Jednostki "tematyczne" Marcusa to Myranda, wężuś, duży kot, małe kotki, jackalopa totem, siluridzi i waldgeist z neverbornów i molemani.

Torys 
Redcoat

Wysłany: 2010-04-19, 21:43   

Gamliny zmarnowane punkty? Stary, ktora bazowa jednostka nie dosc ze ma armoura to jeszcze przy light damage zadaje 3 woundy. Szczegolnie ze genialnie combują się zarowno z sama raspi, jak i golemem. Naprawde znam ta gre dobrze i szczerze moge powiedziec, ze starter rasputiny to jeden znajlepiej zlozonych :)

Wendigo jest do dupy, lepiej essence of power.

Duzy kociak na Rasputinie jest bardzo fajny bo rekompensuje braki w szybkosci, ale z drugiej strony niesamowity z niego jednostrzalowiec. zanim golem dojdzie to kotek zdarzy zdechnac. Fajna kombinacja jest za to duzy kotek + 3 podstawki hoardcat pride'ow. Nie dosc ze szybkie to to, to na dodatek w momencie gdy kotek slabnie to pieski sie wzmacniaja. Naprawde zacny combos.

December acolyte sprawdza sie w liczbie 2 i tylko przeciwko niektorym armiom (szczegolnie przeciwko truposzom). Jest bardzo specyficzny do wykorzystania i raczej z niego tki lepszy gamlin aniezeli mocna jednostka.

Poko 

Wysłany: 2010-04-19, 21:55   

Torys napisał/a:
Gamliny zmarnowane punkty? Stary, ktora bazowa jednostka nie dosc ze ma armoura to jeszcze przy light damage zadaje 3 woundy. Szczegolnie ze genialnie combują się zarowno z sama raspi, jak i golemem. Naprawde znam ta gre dobrze i szczerze moge powiedziec, ze starter rasputiny to jeden znajlepiej zlozonych :)

Jak dotąd najlepszym zastoswaniem małych syfków jakie znalazłem to ich wysadzanie za 4dam bez rzutu obronnego dzieki ramolowemu explodanowi. Jako jednostki walczące kompletnie mi sie nie sprawdziły.

lubieciemnozdzizuo
..of infernall power

Wysłany: 2010-04-20, 15:24   

Cytat:
To co jest według ciebie przepakowane?

Oni są po prostu dobzi.. ale nie tak przepakowani jak justice...

Tak Torysie :/ niestety Twoi akolici zjadający moje zombiaki dali mi w kość...

Poko 

Wysłany: 2010-04-20, 16:24   

lubieciemnozdzizuo napisał/a:

Oni są po prostu dobzi.. ale nie tak przepakowani jak justice...

Tak Torysie :/ niestety Twoi akolici zjadający moje zombiaki dali mi w kość...

Justysia jest świetna przeciw zombiakom, ale czystym powerlevelem ustępuje Perdicie, a uniwersalnością i ilością pierdalników Sonii. Jest niezła,ale to IMO raczej górny środek niż sama śmietanka masterów.

lubieciemnozdzizuo
..of infernall power

Wysłany: 2010-04-23, 00:12   

Tak myślę ,że jej walka to górny środek... skille to średni dół chociaż za fajne triggery można powiedzieć że to dolna góra.

rondel 

Wysłany: 2010-05-09, 13:34   

Maj:

Jack Daw - kolor jak u Outcastow

Crooked Men - Res

Waldgeist - Neverborn

magnus 

Wysłany: 2010-07-23, 10:50   

Mógłby ktoś dokładniej opisać oba dostępne startery dla Outcasts ? Byłbym wdzięczny ;-)

Poko 

Wysłany: 2010-07-24, 00:23   

Narazie jest jeden, dla Vicki i jeden dla Gremlinów które są takimi "prawie" Outcastami bo mogą brac tylko sami siebie. Razem z nowym dodatkiem wyjdzie a) starter dla Leviticusa wreszcie, b)Ophelia (Henchman a nie master!) do gremlinów, i pewnie starter dla Hamelina bo awansował na mastera w nowej knidze. Vickie jest na combat nastawiona głównie, Levi jest dziwny, bo najlepiej działa jak go zabijasz, a gremliny sa dziwne, bo słabe i...cóż, najlepiej dziaja jak sie same wysadzaja w powietrze :D.

Also, nowości do nowego booka,premiera juz na genconie.
http://wyrd-games.net/node/95

magnus 

Wysłany: 2010-07-24, 16:28   

No właśnie o gremlinach już co nieco czytałem i wydają się być no właśnie dziwne :-P Tylko nie wiem jak z ich potencjałem w samej grze.
Mógł by ktoś dokładniej opisać skład Victori ?
Dodatek prezentuje sie smakowicie, teren przypadł mi całkiem do gustu.

Vasquez21
Administrator

Wysłany: 2010-08-06, 10:03   

Stworzyłem forum dla Malifluxa...

Niestety ten topic się już rozbudował troszkę i cięzko by go było jakoś podzielić. Dlatego żeby tego nie ciągnąć zamknę ten temat.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi